Fő a fokozatosság

Amikor valaki eldönti, hogy életmódot vált, előtte számos leküzdésre váró kihívással kell szembenéznie. Ezeket tekintsük első próbatételnek. Egyik ilyen lehet az edzések beiktatásának megoldása (mikor, hogyan stb.). Talán némileg könnyebb annak, akinek az elképzeléseit a családja is támogatja, így az illető valószínűleg lépéselőnyből indulhat. Azonban mielőtt általánosítani kezdenénk a helyzetet, elevenítsük fel, hogy „vannak utolsók, akik elsők lesznek, és vannak elsők, akik utolsók lesznek.” Így könnyen lehet, hogy aki korán elbízza magát sikerei láttán, végül a sor végén köt ki,  szemben azzal, aki nem öntelten, de türelmesen halad az útján, és végül lassabban, de célt ér.

A tudatos életmódváltásban mindenkinek valamilyen szerepet kell(ene) vállalnia, ezzel is könnyítve a változásokkal járó nehezebb pillanatokat. Ennek lenni szokott egy természetes hozadéka, mégpedig az, hogy a párok, családtagok elkezdik „húzni” egymást (rosszabb esetben visszahúzni). Persze erőltetni nem lehet ezt a folyamatot és nem is szabad, de tartsuk észben, hogy pld. otthon a gyermeknek jó minta lehet, ha sportos életet élnek a szülők. Amennyiben mégis magunkra maradunk és nincs meg ez a plusz húzóerőnk, a kifogások gyártása a leggyakoribb önbecsapásként jelenhet meg elménkben.
Íme néhány ezek közül:

  • “Nincs időm edzeni.”
  • “Otthon nem lehet jól leedzeni.”
  •  “A terembe kinéznek.”
  •  “Az egészséges életmód drága.”
  •  “Munka után már fáradt vagyok.”
  •  “Munka előtt nincs időm, mert rohanok.”

A többi nehezítő, befolyásoló tényezőt is (pld. rossz időjárás) igyekezzünk legyőzni.  Amíg mindig valamire/ valakire hárítjuk a saját problémáinkat, megoldatlan feladatainkat, addig csakis magunkat csapjuk be. Ne várjunk ücsörögve. Mindenre van megoldás.

Célkitűzés nélkül nincs siker

Minden ember más igényekkel keres fel minket. Megoldásra váró problémák, amik személyre szabott megoldást érdemelnek. Itt fontos megjegyezni, hogy az irigyelt fizikum megszerzése nem mindenkinek elsődleges cél. Mi pedig edzéseinken be is bizonyítjuk, hogy a súlyzós (erősítő) edzés sokkal több annál, minthogy csak a külsőnkre gyakorolt pozitív hatását tartsuk szem előtt.

Büszkék vagyunk, hogy az online személyi edzettjeink is nagyon szép eredményt érnek el. Célok, amik kis lépésekben megvalósulnak. Meg is ragadjuk az alkalmat, hogy kiemeljük egyik tanítványunkat, Svidró Miklóst. Fejlődése, szorgalma és akaratereje is példaértékű lehet sokak számára.

Hallgassátok meg legújabb podcastünket, amiben szót ejtünk: a kialakult helyzetről, a hogyan továbbról, az online személyi edzésről, Miki életcéljáról, jövőképéről, eddigi tapasztalatairól és érintőlegesen a közös eredményeinkről. Lényegre törő, őszinte, rövid interjú. Reméljük, sikerül motivációt nyernetek! Bízunk abban is, hogy nem lesztek a halogatás mesterei és mertek változtatni!

A teljes beszélgetést itt éritek el:

[audio src="https://poganyfitness.hu/wp-content/uploads/2021/02/Podcast_Svidro_Mikivel_20210204.mp3" /]