Alapítók

Alapítók - Pogány Fitness Stúdió

Ha pár szóval szeretnénk jellemezni magunkat:

  • emberközpontúság
  • preventív stratégiák
  • személyre szabott egyéni programok
  • táplálkozástudomány
  • edzéselmélet
  • életmód-tanácsadás
  • személyi edzés
  • versenyfelkészítés
  • workshopok, szemináriumok

Ha egy mondattal kellene bemutatkoznunk:

Támogatást nyersz az egészség és a sport kényes egyensúlyának fenntartásában, maximalizálva képességeid teljes kiteljesedését.

Sándor Mária

Sándor Mária

Kazincbarcika

Sándor Mária vagyok, IFBB versenyző és személyi edző. 1970-ben születtem Kazincbarcikán. Már kislány koromban elkezdtem érdeklődni a sport iránt, így kerültem be a Borsodi Bányász SE csapatába, mint távolugró és hosszútávfutó. Számos eredményeim és versenyeim voltak. Hosszú évek után, miután megszültem 3. lányomat, jelentős súlyfelesleg maradt rajtam, ezután kezdtem megismerni a fitness világát, eleinte otthon, később már edzőterembe jártam edzeni. Kezdtem megismerni a testem, némi izom is gyarapodott és nagyon tetszett, ahogy fejlődnöm.

Később, 2010-ben megismertem jelenlegi kedvesemet, mentoromat, Pogány Istvánt, aki ugyan olyan gondolkodással rendelkezett ez iránt a gyönyörű sport iránt. Innen már jelentősen átalakult az életem. Ő volt a mester, én pedig a tanítvány. Nem volt kifogás csak a kőkemény edzés. Majd 4 év elteltével tudtam, hogy változtatni akarok! Ugyan azt az utat fogom járni, amit a párom: edző akarok lenni, segíteni olyan embereken, akik változtatni akarnak régi életükön, életvitelükön, külsejükön. Így beiratkoztam az IFBB Academy nemzetközi szakedző személyi edző szakára, hogy hivatalosan is segíthessek az embereken.

Évekkel ezelőtt megszületett a fejemben egy álom: fitness versenyző szeretnék lenni! Merj nagyot álmodni, és az álom valóra válik. Nekem sikerült!

Eljött, amit annyira vártam, 2015. 05.09-én a nagy nap, életem első versenye. IFBB Magyar Kupa, Body Fitness kategóriában elnyertem a dobogó 3. helyét, ami nagy boldogsággal töltött el. Akkor fogtam fel igazán, hogy megérte a sok lemondás, ami ezzel a versenysporttal jár. Tudtam itt már nincs megállás, és mentem a kijelölt utamon. Büszkén képviselhettem kishazánkat hazai és nemzetközi versenyeken is, ahol sikerült előkelő dobogós helyezéseket elérnem. Immár 30 év sportmúlt áll a hátam mögött, de soha nem fordult meg a fejemben, hogy egyszer is feladjam. Mert a sport adta vissza az életkedvemet és az egészségemet.

Mindenkinek sportolni kellene, mert a sport testileg és lelkileg is gyógyít.

Versenyeredményeim:

2015-2017. számos hazai IFBB versenyen dobogós helyezést értem el
2017. Spanyolország, IFBB Európa Bajnokság VII. helyezés
2017. Svájc, IFBB Svájci Kupa II. helyezés

Várom sok szeretettel az egészséges életmód és a versenyzés iránt érdeklődőket.

Pogány István

Pogány István

Kazincbarcika

Pogány István vagyok, Kazincbarcikán születtem 1987-ben. A súlyzós edzés minden sport alapja lehet, ez a jövő, vagy talán a jelen? Már kamaszkoromban is érdekelt a szellemi és fizikális jólétem folyamatos fejlesztése. Sportolói karrieremet labdarúgással kezdtem, de sajnos egy sérülésnek köszönhetően abba kellett hagynom a pályafutásomat. A rehabilitációs edzések során csöppentem bele a fitness világába, és bár ennek a váltásnak több mint 17 évvel korábbra nyúlik vissza a gyökere, már 2008-tól elkezdtem magasabb szinten foglalkozni ezzel a sportággal.

A kazincbarcikai City Gym-ben edzettem az edzőtársammal, aki már végzett IFBB Szakedző volt. Folyamatosan figyeltem, eltanultam tőle az apró fogásokat, tartásokat és így sikerült egyre otthonosabban mozognom ebben a közegben. Kezdetben pultosként dolgoztam is a teremben, majd segédedzőként is kipróbálhattam magam, egyre bővülő saját vendégkörrel.

Időközben már megszereztem a diplomám, és immáron én is végzett IFBB nemzetközi szakedző, erőnléti és személyi edző lettem. Ahogy teltek az évek, telítettek lettek a mindennapjaim, rengeteg munkám volt, úgy éreztem nem bírok egyedül el a vendégkörömmel, így közösen hoztunk egy döntést a párommal. Együtt dolgozva elértük, hogy ő is végzett IFBB szakedző lett, és még abban az évben elindult élete első fitness versenyén. Fel kellett építenünk egy teljes programot, meghatározni az elkövetkező időszak feladatait, majd lépésről lépésre megvalósítani a színpadig vezető utat.

Az első versenyén sikerült dobogóra állnia! Elhozta a bronzérmet. A kezdeti sikereken fellendülve 6 versenyszezon következett, amely magába foglalt számos hazai és nemzetközi versenyt is. A legbüszkébb a Schaffhausenben rendezett Svájci Kupa 2. helyezésre és a Spanyolországban megrendezésre kerülő Európa Bajnoki 7. helyezésére vagyok. A közös sikerek még erősebbé tettek minket!

Mindeközben a Magyar Testépítő és Fitness Szakszövetség (MTFSZ) felkészítő edzője lettem. Jelenleg az IFBB Academy Nemzetközi Szakedzőképzésnél vizsgabizottsági tagként is tevékenykedem.

Ennek a közegnek van egy varázsa, ami biztosan megmozdít bennünket: a szakmánk iránt elkötelezettséget érzünk, hogy átadhassuk tudásunk, tapasztalatunk legjavát. Ezért létrehoztuk a Pogány Fitness – Privát Személyi Edző Stúdiót! Egy csapatot, amely elkötelezett a sport és az egészséges, kiegyensúlyozott fejlődés iránt. Hiszem, hogy képesek vagyunk a legprofesszionálisabb segítséget nyújtani a hozzánk fordulóknak. Én személy szerint azért dolgozok, hogy a hosszútávú sikeresség érdekében minél több emberrel megismertethessem azt a magával ragadó közeget, amit egy privát edző stúdió jelenthet, és azt az elhivatottságot, amellyel elérhetjük a céljainkat!