Manapság a személyi edzők piacán erős túlkínálat fedezhető fel. Nehéz kiszűrni, hogy kivel érdemes együtt dolgozni, kire bízzuk testi épségünket. Ebbe szeretnék most egy kis segítséget nyújtani.
Egy jó edző alázatos, elhivatott, szereti a munkáját és ez meg is látszik rajta. Számára örömet jelent segíteni másoknak. Arról ismerszik meg, hogy támogatja a vendégeit. Nem elég az embereknek gyakorlatokat mutogatni és edzéseket levezetni. Egy jó edző felméri vendége igényeit, céljait és a lehetőségeit. Hosszú távon gondolkodik, programot dolgoz ki ezzel is azt érve el, hogy a hozzá forduló vendégek hónapokon, éveken át kitartóan dolgozzanak önmagukon. A vendég testével és lelkével egyaránt foglalkozik. Tanít és motivál.

Néhány fontos tulajdonság, ami segíthet a választásban:

  • hiteles külső
  • szaktudás, kiegészítő ismeretek pl. étrendtervezés
  • felkészült, precíz
  • nem vállalja túl magát
  • és talán a legfontosabb: kölcsönös szimpátia

Sokan mondják, hogy a jó edző drága. Ez azonban edző és teremfüggő is. De gondoljunk bele, mennyi pénzt áldoznak az emberek mindenféle divatdiétákra, fogyasztó tablettákra, teákra, turmixokra. Ez sokszor több, mint egy havi fitnesz bérlet. Egy jó edző megtanítja az alapokat (mind edzés, mind étkezés terén), ahonnan már egyedül is boldogulhat a vendég.