Arra gondoltam, írok nektek egy sorozatot arról, milyen is egy Fitnesz versenyző élete, hétköznapjai.
A versenyzés nem csupa csillogás és móka, bikinis popsik mutogatása a színpadon. Kőkemény munka, szigorú étrend, és sok-sok lemondás. Na meg logisztika, ha valaki család és munka mellet vág bele.
Én éppen készülök az őszi szezonra, az első versenyem szeptember végén lesz a jelenlegi tervek szerint.
Aki komolyan gondolja a versenyzést, az bizony jó edző nélkül ne nagyon vágjon bele. Én próbáltam, de szigorú kontroll nélkül nehéz, szinte lehetetlen.
Egy komoly versenyfelkészülés minimum 12-14 hét. Az enyém július 1-én kezdődött. Innentől szigorú, grammra kiszámolt étrend, heti minimum 5 súlyzós edzés, és formától/alkattól függően sok kardió edzés veszi kezdetét.

Az én hétköznapjaim jelenleg így néznek ki:

  • Kelés 5:30 ha van éhgyomros kardió edzésem, egyébként 6.30-kor. Elkészítem a saját ill. fiam reggelijét.
  • Reggeli 7:00
  • 7:30 indulás – elkísérem fiam suliba, majd megyek dolgozni
  • 10:00 2. étkezés (munka közben :D)
  • 13:00 3. étkezés (munka közben :D)
  • 16:00 4. étkezés, végzek a munkával. Innen vagy egyből edzeni megyek és utána fiamat hozom el edzésről, vagy fordítva, ez attól függ épp milyen edzésen van
  • 19:00 vacsora (mindkettőnknek) Tanulás és főzés másnapra szimultánba (mindig előre megcsinálom és bedobozolom a másnapi kaját, így nincs kísértés)
  • 21:30 utolsó étkezés (sokszor az aznapi kardió edzést csak ez után tudom megcsinálni)

Mivel a fiamról tavasszal derült ki, hogy cukorbeteg, így össze kellet hangolnunk az étkezéseinket, hiszen neki is szigorú menetrendje van. Emiatt nem is tud az iskolában ebédelni, édesanyám készíti és viszi neki, illetve sokszor Ő ül le vele tanulni edzés előtt, hogy estére már ne maradjon sok. Szóval nekem szerencsére van segítségem, nem is tudom, hogy boldogulnék nélkülük.

Hétvégéink hasonlóképp telnek, hisz akkor is kelni kell és tartani az időrendet. Ilyenkor végzem el a szükséges házimunkát és a maradék időmet a fiammal töltöm. Sajnos elég kevés időnk jut így egymásra, de próbáljuk azt a keveset tartalmasan eltölteni.
Következő részben kicsit részletesebben írok a versenydiétáról, edzésekről. Tartsatok velem.