Hiszek a gondolataink teremtő erejében. Abban, hogy amit elképzelünk, azt meg is tudjuk valósítani. Ehhez tényleg kell akarni, nem csak félig hinni benne. Azzal sincs gond, ha ez kezdetben nincs kialakulva bennünk. Saját tapasztalatom, hogy működik az elv, miszerint ha valamit akarunk és még hiszünk is benne, teszünk is érte, akkor előbb vagy utóbb tényleg valóra is válhat a dédelgetett álmunk. Viszont az éremnek két oldala van: a túlzott akarás, a megfelelési kényszer, a legjobbak akarunk lenni mindenben képzet, sajnos vagy nem sajnos, de ellentétes hatást kelthet bennünk. Mind a magánéletünkben mind a sportsikerünkben. Ilyenkor olyan mechanizmusok indulnak be a szervezetünkben, amik blokkolnak minket, csak rövid távon visznek előre, hosszútávon viszont hátráltat(hat). Nincs kőbe vésve ez sem, lehet hogy valakinél ez lesz a járható út. Nálam nem. Ne felejtsük el, hogy tetteinkkel kihatással vagyunk a környezetünkre és a körülöttünk levőkre is. A „mindenáron add meg Istenem, de most azonnal” a mi rendszerünkben nem működik.

 

Éld jól az életed most!

„Az egyetlen pillanat, amelyet megélhetsz a MOST! Ez az egyetlen pillanat, amelyet egyáltalán irányíthatsz. Szeretnéd jobban érezni magad? Akkor válassz egy kellemesebb gondolatot. Átveheted az irányítást a saját gondolkodásod felett. Ez az egyetlen olyan dolog, amelyet teljes mértékben Te uralhatsz. Milyen gondolatoktól érzed jól magad? A szeretet, a megbecsülés, a hála gondolataitól. Attól, ha arra gondolsz, hogy mit szeretnél a jövőben. Az afelett érzett örömtől, hogy élsz. Attól, hogy szeretettel áldod a testedet. A jelen pillanatban lelt élvezettől és attól, hogy várakozón tekintesz a holnap elébe. Az ilyen gondolatokkal önmagad szeretetét bizonyítod. Az pedig ha szereted magad, csodákat hoz az életedbe.” – részlet Louise L. Hay hangoskönyvéből

A teljes hanganyag itt hallgatható meg: https://youtu.be/ckebtSn8-WM

Valójában Keresztapám, Török János, művésznevén Johnny De Good zenei mixének a végén fedeztem fel és annyira megfogott, hogy ki is ragadtam belőle a lényeget. Amikor puhatolóztam tőle, hogy ki is ez a szenzációs ember és hogy ő miért tette bele a mixe végére, ezt a választ kaptam:

„Arra gondoltam, ha néhányan elgondolkodnak egy-egy mondaton, akkor az segítséget adhat ahhoz, hogy jobban érezzük magunkat. Mentálisan jó programokkal kell irányítani a testet, ami iránt felelősséget kell vállalni, hogy nem mérgezzük, hanem egészséges ételekkel és italokkal tápláljuk, építjük, pihentetjük. És hogy minden sejthez eljusson a vérünk által szállított táplálék, így az elhasznált dolgok is eltudjanak távozni a legkisebb sejtekből a minden izmot és porcikát átmozgató mozgáson keresztül. Ezeken múlik nagy részben a jó gének esetén is a hosszú és a minősége az életünknek. És talán a karma még”

Szándékosan szó szerint idéztem. Remélem tudtam vele segíteni többeteknek. 🙂

 

Több megértés = élhetőbb, vidámabb élet

Legősibb emberi tulajdonságunk (a túlélő ösztönünk mellett) az alkalmazkodás. A jóhoz könnyen, a rosszhoz nehezebben szokunk hozzá. Ez gyakori akkor is, ha a kis rutinszerű semmittevésünket csináljuk egész nap. Amikor már arról lenne szó, hogy ki kell mozdulni – legyen szó egy szimpla bevásárlásról, vagy hozzuk példának a testedzést is – már sokkal nehezebben vesszük rá magunkat arra, hogy akárcsak elinduljunk. Ez fokozódhat, ha órát állítunk vissza minden évben és emiatt van, aki reggel sötétben megy és sötétben is érkezik haza. Aztán érthető módon nehezebben veszi rá már rá magát (vagy a kedvesét, családtagját) arra, hogy tevékenyebben teljen az idő. Tehát az alap probléma bennünk van, csak nehezen látjuk be. Ez a kiindulópont, vagyis hogy tartsunk önismeretet.

Mivel 2010 óta számtalan személyi edzést volt lehetőségem megtartani, emiatt sikerült jobban megismerni az emberek problémáját is. Mindig a humánus megoldások híve vagyok. Szeretek beszélgetni a klienseimmel, akarom tudni a problémáik pontos okát-okait, ami(k)ért felkeresnek engem, minket. Az edzői munka nem csak az edzések megtartásáról kell(ene) hogy szóljon! A másik fél megértése, meghallgatása majd segítése is az edző feladatai közé tartozhat.

 

Önmagunk megismerése minden bölcsesség kezdete

Miért esünk mindig ugyanabba a hibába? És miért nem tudjuk könnyedén kijavítani? Szerintem azért vesszük észre nehezen ha hibáztunk, mert azt hisszük, mindig az a jó, amit mi csinálunk. Nem vagy nagyon nehezen látjuk be a hibáinkat. Pedig tanulni kéne belőle. Nem elég belátni, tenni is kell érte, hogy máskor ez ne következhessen be. Egyik fontos küldetésünk, hogy javítsunk az emberek életminőségén. Célunk, hogy ne csak elérjük együtt a kitűzött célt, hanem sikeresen meg is tartsuk azt!

Szerintetek mi hozhat változást az életekben? A józan ész? A felelősségtudat (magunk iránt is)? Immunrendszerünk karbantartása testi és mentális egészségünkön keresztül?
Amennyiben véleményed szívesen meg is osztanád velünk, bátran írd meg nekünk! 🙂