Egyszer kell jól és jót választani…

 

Munkánk során mindig szem előtt tartjuk a klienselégedettséget. Az nem elég, hogy valaki eléri a célját velünk, meg is kell tartani azt! Ez az igazi feladat. Nem adják könnyen a sikert. A következőkben emberi és szakmai oldalról is megvizsgáljuk kicsit közelebbről ezt a jelenséget.

Amikor valaki személyi edzőt keres magának két szempontot kiemelten érdemes figyelembe vennie a választáskor:

  1. Szimpátia
  2. Szakértelem – valós referenciák

Nem véletlen került előre a szimpátia. Az első benyomás fontossága valóban döntő tud lenni a választáskor. Amennyiben nem érezzük jól magunkat az edzésen, nehezebben is fogadjuk be a kapott információkat. Az edző személyisége nagyban befolyásolja a klientúráját is! Ez egyénfüggő, mint ahogy az is, hogy ki miért és milyen céllal keres fel egy edzőt (prevenció, rehabilitáció, erőszint növelés, tartós testzsírszázalék csökkentés, minőségi izomtömeg növelés stb.), szóval több lehetőség, ami okot adhat arra, hogy valaki magasabb szintre emelje az egészségét és/ vagy annak megtartását.
A versenyszint egy újabb ugródeszka lehet, aminek a taglalása teljesen más megközelítést kíván.

A második szempont is kerülhetne az elsőre, mert szakértelem nélkül fejlődést elérni a kliensen (hosszútávon) nem gyerekjáték. Egyik továbbképzésen Klink Zoltán (erőnléti edző) tartott előadást. Szorgalmas diák vagyok. Nem voltam rest jegyzetelni akkor sem, annak ellenére, hogy később minden információ (diák, jegyzetek stb.) eljutott hozzám. Ezt nem kellett leírnom, mert annyira a fejembe mászott, hogy a mai napig e szerint is tartom/ tartjuk az edzéseket:
„AZ EMBERI TEST NEM JÁTSZÓTÉR!” Ugye milyen igaz?

 

Kik számítanak szakértőnek?

 

  • akik szakmai múlttal rendelkeznek és valós referenciákat tudnak felmutatni, valamint azok, akik képzettek, de képzik magukat és folyamatos kutatómunkát végeznek
  • akiknek ez a sport az életet jelenti, szenvedélyként űzik nap mint nap, látszik is rajtuk és mivel ennek élnek, ebben a szakmában vannak évek óta
  • akik képesek fejleszteni saját magukat is (fejben és testben is egyaránt)

Itt egy nagy szakadék húzódik a hivatásbeli és a megélhetési edzők között. Ketté kell választani a két kategóriát, mivel számos különbség fedezhető fel a két típus között.

Az edzőválasztás megtörténtekor valahogy szeretnénk felvenni az edzőnkkel a kapcsolatot. Így történt ez a legutóbbi esetünkben is Svidró Miklóssal. Elmondása szerint követte a munkásságunkat, körültekintő volt, így kicsit körbe is kérdezett ki mit mondd rólunk, majd később arra a megállapításra jutott, hogy itt az idő! Ilyenkor a legjobb, ha felhívjuk telefonon az edzőt, vagy írunk egy e-mailt az elérhetőségére. Nemsokára csörgött is a telefonom… 🙂

Időpontot egyeztettünk, majd elkezdtük a közös munkát.
Az első edzés után így jellemezte Miki a Pogány Fitness módszert és az edzésünket:

„Szakértelem, szakértelem és legfőképp szakértelem. De azért ne menjünk el a maximális kliensorientáltság mellett sem. A konzultáció, majd az állapotfelmérést követően megkezdődött a közös munka. Egy edzésen vagyok túl, de már az azt követő 1-2 órában is nehézkessé vált a mozgás minden porcikámban.”

Majd beszámolt Miki arról is, hogy talán nem kellett volna eddig várnia. Érezte és látta is magán a rendszertelen és mozgásszegény életmód káros hatásait. Ezeket minél tovább húzzuk, később annál nehezebb lesz javítani. Ahogy tovább olvassuk Miki beszámolóját, jobb később mint később se:

„Hihetetlen, hogy mit lehet kihozni egy ellustult testből vagy inkább egy ellustult akaraterőből. Szellemileg fáradt voltam, de fizikailag úgy fel voltam dobva, hogy ilyen nem létezik!! Olyan boldogság járt át, mint aki lefutott egy maratont vagy világrekordot döntött!”

Majd legvégül jön a tisztelt és az alázat. Fontos, hogy minden edző erre is vágyik! Vagyis, hogy alázattal legyenek felénk is és a sportágunk iránt is. Ha tiszteljük a sportunkat, az edzőnket, akkor az egész fejlődésünket amit együtt elértünk eddig egy új szemüvegen keresztül szemlélhetjük. Így új látásmódot kapunk, aminek köszönhetően később is jó szívvel tekintünk vissza a szép eredményeinkre:

„Ilyet még sporttól soha nem éreztem, pedig minimum 10 évem volt többféle sportág terén. Már nagyon várom a következő edzést és KÖSZÖNÖM!!”

Az alázat nagy erény. Mi is köszönjük az őszinte szavakat. Ilyen akaraterővel, pozitív hozzáállással és szorgalommal sikerre vagyunk ítélve.
Ehhez társítunk egy tudatosan megtervezett, tudományos alapokra épülő komplex programot teljes mentorálással és kihozzuk belőled is a Te maximumodat! Nincs más lehetőség. Vagyis van, de nem nálunk! 🙂

Lehet, hogy most többen magukra ismernek. Régóta tervezgetik a változtatást, esetleg egy rossz időszakon vannak túl (pl. válás) és szeretnének végre teljes életet élni. Ehhez az ÉLETMÓDVÁLTÁS megoldást tud nyújtani.

Építsük fel együtt az egészséges éned! Keressük meg együtt a kérdéseidre a választ!
Írj nekünk levelet az info@poganyfitness.hu e-mail címünkre vagy hívj a +3630 415 73 83-as telefonszámunkon.