Csapatunk

Veres Viktória

Veres Viktória

Dunaújváros

Veres Viktória vagyok, 41 éves 3 diplomás családanya, dolgozó nő és Bikini Fitness Modell. Az egészséges életmód, a sport, gyerekkorom óta része az életemnek, hála szüleimnek. Sportoló családban nőttem fel, 3 évesen már szertornáztam, később vívtam, táncoltam.

Főiskola elvégzése után azonban elköltöztem otthonról és elmaradt a sport a mindennapjaimból. Fiam születése után éreztem először, hogy szeretnék újra mozogni. A fitness hobbisportnak indult, aztán beleszerettem, és gondoltam kipróbálom magam élesben is. Így jött a versenyzés.

Sajnos erről a sportról azonban sok rosszat is hall az ember, így úgy döntöttem beülök az iskolapadba és kitanulom a szakmát.  Azóta több képzésen vettem részt, folyamatosan fejlesztem tudásom. Fontosnak tartottam a fiam miatt, hogy tudatosan, egészségemet megőrizve vágjak bele ismét a versenyzés világába. Ez a szerelem a mai napig is tart, most is épp az őszi versenyszezonra készülök.

Én főleg a versenyzés világába tudlak benneteket elkalauzolni, mesélni a kulisszatitkokról, illetve megosztani tapasztalataimat azzal kapcsolatban, hogy lehet gyerek mellet sportolni, egészségesen élni. Remélem, sok és hasznos tanáccsal tudok szolgálni nektek.

Sportvégzettségeim:

  • Fitness Instrukor
  • Életmódtanácsadó és wellnes tréner
  • M.A.X. Instruktor
  • Gymstick Muscle Instruktor
  • Get Fit tréner
Galkó Attila

Galkó Attila

Kazincbarcika

Galkó Attila vagyok, az egészséges, sporttal teli vegán életmód elkötelezettje.

Korábban sokat szenvedtem a rendszertelen étkezéstől és a mozgáshiányos életviteltől. A saját kényelmem és lustaságom rabja voltam, aminek az eredménye rossz közérzet, stressz, gyenge állóképesség és fáradékonyság volt.

2014-ben léptem a változás útjára, amikor is el kezdtem ismerkedni a testépítéssel és az egészséges életmóddal. A rendszeres edzések és a kontrollált diéta óriási pozitív hatást gyakoroltak az életemre. Sikerült teljesen magam mögött hagyni a régi, negatív gyakorlatokat. Tudtam, hogy jó úton haladok és igyekeztem másokkal is megosztani a tapasztalataimat.

Nagyon fontosnak tartom az egészséges életmód propagálását, hiszen Magyarországon a szív- és érrendszeri megbetegedésekből származó halálesetek (54%) vezetik a halálozási statisztikákat. Gyakorlatilag minden második ember ilyen betegségekben hal meg, ami európai viszonylatban is nagyon rossz eredmény. E betegségek elsöprő része az egészségtelen életmódból következik.

Számomra a megoldást erre a problémára a rendszeres testmozgás mellett a növényi étrend jelentette. 2018. júliusa óta vagyok vegán és egy kicsit sem bántam meg. Nagyon sok tévhit és előítélet övezi ezt az életmódot, azonban a valóság az, hogy a növényi alapú diéta nagyon is egészséges, fenntartható és abszolút kompatibilis a sportos életvitellel és a testépítéssel is. Ezt igyekszem bizonyítani a saját példámon keresztül. Éppen ezért, az érdeklődők a vegán életmóddal kapcsolatos cikkekre számíthatnak tőlem, melyekben részletesen kitérek a diétára és annak az egészségre gyakorolt hatásaira. Emellett konkrét recepteket, napi étkezési naplókat mutatok be. Előfordulhatnak majd cikkek a vegán életmód általános filozófiájáról is, de ezen az oldalon elsősorban a sport és a diéta a fő csapásvonal.

Mindenkinek sok sikert és kitartást kívánok a céljai elérése érdekében. Nagyon remélem, hogy az itteni működésemmel én is hozzá tudok ehhez járulni.

Czesznak Dávid

Czesznak Dávid

Budapest

Czesznak Dávid vagyok, IFBB diplomás edző. 2009-től fogva “edzek”, ami többnyire súlyzós edzés volt. 2016-ban végeztem el munka mellett az IFBB képzését. Majd 2016. decemberétől a budapesti John Reed Fitness-ben voltam edző 2019. május végéig. Sok emberrel foglalkoztam és rengeteg dolgot tapasztaltam a tanultakból, amiket előtte csak könyvekben láttam. Értem ezek alatt pl. a testtartás hibákat (x-láb, o-láb, bokasüllyedés, teniszkönyök stb.).

Kiskoromtól kezdve gerincferdülésem van. Eleinte expandert javasoltak, majd középiskolában gyógytornát, úszást. Tény, hogy ezek az ajánlott mozgásformák mind segíteni tudnak, de a gravitáció és munka általi félreterhelés a porcokra, ízületekre attól még fennállnak. A testünkkel folyamatosan kell foglalkozni és nem kizárólag terhelni. Javaslom mindenkinek a testtartás elemeztetését egy képzett edzővel vagy inkább gyógytornásszal, majd tudatosan és megfontoltan edzeni.

Mottóm: Amit elképzelsz, azt meg is tudod valósítani! Együtt véghez visszük!

Szántó Ottó

Szántó Ottó

London

Sziasztok!

Szántó Ottó vagyok.1975. november 27.-én születtem Mátészalkán, Magyarország keleti részén. Aktív gyermekkor után még aktívabb óvodai periódus és suli korszak következett. Nem volt tehát kérdés egy percig sem hogy ebben a sportban landoltam a későbbiekben (Fitness, Bodybuilding).

1995 előtt az elektronikus tánc érdekelt olyan szinten, hogy folyton a videó klipekből tanultam az új lépéseket. Táncoltam egy clubban is (electric boogie & break) végül de aztán jött a sorkatonaság..

Na én ott elhatároztam egy wing-tsun-os gyereket látván, hogy kezdek magammal valamit és elengedem ezt a 66kg-om. Tetszett az elszántsága, a rendszeresség az életében..volt egy edzőterem lent a pince soron és ott edzettek a fiúk. Elkezdtem ugrálókötelezni, fekvőtámaszozni, tolódzkodni az emeletes ágyak közt. Szépen sűrűsödtem, váll elülső része főként na és a tricepszem külső feje… Ez elegendő volt ahhoz, hogy elinduljak egy úton ami akkor számomra ismeretlen volt.

1998-ban jött az áttörés, akkor mentem le először egy sráccal, aki mutogatott pár gyakorlatot hogy is csináljam, majd aztán már felbátorodtam és elkezdtem rendszeresen járni a GYM-be.

2002 ősz Fitness forma. Vertem a -170 cm-es mezőnyt, de mivel a felső kategóriában egy ember indult, kitalálták, hogy összevonják a két mezőnyt. Persze a srác jó néhány éve versenyzett már és jobb volt. Így mögötte a másodiknak járó kupát zsebelhettem be.

2003 Proform Kupa Ezüst lett, azon a tavaszon nagyon megvívtunk Janikával, majd az őszi szezon is így ért volna véget szerintem, de emlékszem akkor annyian álltunk a színpadon, hogy nem fértünk el..

Teltek múltak az évek munkával és sporttal.

Jelenleg Londonban élek. Fő állásban chef vagyok. Mellette a sport, a kaja szenvedélyem ugyanúgy megy tovább. Reform a kajáim 20 éve körülbelül. Mellette úgy 8 éve elkezdett a Dj. vonal is érdekelni, elég rendesen becsatlakozott az életembe. Szóval nem unatkozom, de ma már ha mondhatom ez az énem képezi a legnagyobb szegmenst a bensőmben. Aztán a sport jön a bodyval.

A Pogány Fitness Team-hez Dave javaslatára csatlakoztam. Budapesten ismertem meg, akkor szekus voltam Angyalföldön, ahol edzettem is rendszeresen. Szeretném sok éves edzéstapasztalatommal erősíteni a csapatot és a sporttársakat. Fontosabb blog témáim: fitness, táplálkozás, vízhajtás/ versenyzés.

 

-2002. tavasz III. hely

-2002. ősz Fitness Forma II. hely

-2003. Proform Kupa II. hely

-2004. MLO Magyar kupa -75 kg II. hely / -85 kg III. hely

-2004. Mátra Kupa IV. hely

-2006. tavasz Magyar kupa

-2006. Ausztria I. hely

-2008. Magyar Bajnok II. hely

-2011. St. Albans Europian cup középsúly I. hely

 

Tisztelettel: Szántó Ottó, IFBB edző

 

Fehér Sándor

Fehér Sándor

Debrecen

Fehér Sándor vagyok, a Táplálkozz Okosan alapítója, vezetője. Végzettségemet tekintve okleveles táplálkozástudományi szakember vagyok, mely végzettséget a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Karán szereztem 2017-ben. Éveket töltöttem el, egy olyan rendszer kidolgozásának a megvalósításával, amely megkönnyíti a napi szintű helyes táplálkozás kivitelezését. Hiszen imádok enni, főzni, valami egészen újat alkotni egészséges alapanyagokból. Nagyon fontosnak találom az életemben a megfelelő mennyiségű és minőségű mozgás és étkezés kombinációját.

Sajnos láthatjuk, ahogy a lakosság egészségi állapota folyamatosan romlik. Biztos vannak rajtunk kívül álló külső tényezők, aláírom. Viszont mindennap előttünk van a lehetőség egy apró döntésre, hogy változtassunk, keressünk fel olyan szakembereket, akik segítenek a helyes mozgások és étkezések kivitelezésében, támogatnak azokban a pillanatokban, amikor már nagyon távolinak érezzük a hetekkel, napokkal korábban kitűzött célokat.

És amikor belevágunk egy új kezdetbe, ráeszmélünk, hogy nem is olyan nehéz hetente mozgolódni egy kicsit. Közösségbe is kerülünk, új emberekkel létesítünk kapcsolatot, recepteket cserélünk, együtt megyünk el szórakozni, kikapcsolódni és mindenki támogatja a másikat, mert a végcél közös. Egészségesen élni, amíg csak lehet! Amit ígérhetek, hogy rendszeresen fogok elgondolkodtató, kötetlen formában, de a szakmaiságnak a legmagasabb szintjét megtartva cikkeket megosztani veletek. Végezetül pedig, köszönöm, a megtisztelő lehetőséget Pogány Istvánnak és párjának, Sándor Máriának, hogy ennek a kitűnő projektnek a részese lehetek! Sose késő belevágni, sok sikert és kitartást kívánok nektek ehhez az úthoz!

Weboldal: taplalkozzokosan.eu