Személy szerint volt mikor heti 7/6 napon edzettem súlyzósan vagy funkcionálisan, intenzíven. Heti 2-3 40’ “kardió” edzést alkalmazva közepes aktivitású munka mellett. Szépen sikerült egy szálkás esztétikus izomzatot építenem mégis fáradt voltam mindig és nem tudtam 72 kg felé vinnem a tömegem. Egy tényező kevés lesz.

Az első helyre sorolnám az alvást, ha jó minőségben tesszük. Zavartalanul mélyen tudunk aludni, sokszori megébredés nélkül úgy 7-8 órát az elég lesz. Éjjel alvás közben a testünk növekedési hormont GH termel. Kemény, megterhelő edzésből aminek szintén GH termelő hatása van heti maximum 5-öt javaslok. Szentelnünk kell időt a pihenésre, edzésen és a napi monoton munkán kívüli egyéb ingerrel járó aktív vagy passzív időtöltésre. Szeretek a szabadban túrázni, új helyeket megismerni, ismeretlen mozgásokat kipróbálni, ételeket megkóstolni. Igazából a fantáziátok dolga, de a testeteknek szentelni kell ennyi figyelmet! A kívánt cél elérése sokszor 5-10 évben is mérhető. Mikor 2016- évben elvégeztem az IFBB edző képzését nem gondoltam, hogy ennyire a szenvedélyem lesz a mozgások oktatása. Egy cél felé haladva sokszor eltévedhetünk. Nem jelenti majd azt, hogy már nem fontos a számunkra! Semmi nem megy simán és gördülékenyen. Az edzés pont ilyen. 50 fekvőtámaszt megcsinálni eleinte egy edzetlen embernek nagy nehézség később gyakorlással könnyebb lesz. El kell kezdeni. Ha álmodozunk és nem lépünk, akkor nem is jutunk el sehová.

Felfelé a lépcsőfokokon.

Többször kevesebbet majd fokozatosan emelve a limitet. Csináld ezt vagy azt vagy amazt… hallani mindenhol ez folyik. Szerintem mindenki egy kicsit más és pont ezért magunknak kell elsősorban megfelelnünk! A kibúvók és magyarázatok latolgatása helyett pedig 1-1,5 óra törődés edzés/ mozgás formájában jár a testnek.

Étkezésünk egy merőben más, nehezebb kihívás. Folyamatosan vágyunk a sósra, az édesre, ritkábban a savanyúra és keserűre. Agyunk/ testünk ezzel is jelezvén mire van szüksége. Helytelen étkezéssel szinte lehetetlen jól kinézni! Személy szerint szeretek 8-9 órát is aludni ezért ezt az időt megtoldom további 4-6 órával amikor nem eszek és meg is van a 12-15 óra böjt időszakom. Ezt képes vagyok életvitel szerűen tartani. Ilyenkor tisztul az emésztő és kiválasztó rendszerünk. Fogyasszunk ilyenkor is sok folyadékot tea és víz formájában. Nagyobb mélységben egyelőre nem szeretnék az étkezés fontosságába belemenni.

Mozgalmas hétvégét és időtöltést kívánok nektek!
DAVE
((—))